Schilderij ophangen zonder boren - STAS schilderij ophangsystemen

Waarom niet boren?

Je herkent het gevoel waarschijnlijk wel. Je wil heel graag iets ophangen maar het boren in je muren is een struikelpunt. Misschien vind je het spannend om boorgaten in je muren te maken. De juiste positie van het boorgat bepalen is immers geen makkelijk klusje en een foutje is snel gemaakt. Daarnaast voelt het maken van een boorgat in je muur als iets definitiefs. Een boorgat kun je natuurlijk wel weer opvullen maar je muur zal er nooit meer zo strak uitzien als voorheen. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden zodat je jouw schilderij kunt ophangen zonder boren.


Hoe schilderij ophangen zonder te boren?

1. Een schilderij ophangsysteem van STAS

Wil jij ook ophangen zonder boren? Na de eenvoudige, eenmalige montage van het schilderij ophangsysteem aan de wand of het plafond, hoef je nooit meer gaten in de muur te boren of gereedschap, schroeven of spijkers te gebruiken om jouw schilderijen of fotolijsten op te hangen.

De diverse gepatenteerde schilderij ophangsystemen van STAS kunnen aan iedere wand en op elk plafond worden gemonteerd. Met de bijbehorende ophanghaken en koorden is het toevoegen, verplaatsen en verwisselen van schilderijen en wanddecoraties kinderspel!

Een ophangsysteem, dat klinkt ingewikkelder dan het is. In de basis bestaan onze ophangsystemen uit drie onderdelen: een rail, een koord en een haak.

1. Bevestig de rail aan je wand of plafond. Hierna hoef je nooit meer te boren!
2. Haak het koord in de rail op elke gewenste plek.
3. Schuif de haak over het koord naar de gewenste hoogte.
4. Hang een schilderij of andere wanddecoratie aan de haak: en... klaar!
Je schilderij hangt voortaan zonder te boren!Wil je iets ophangen zonder te boren of zonder spijkers? Gebruik dan een schilderij ophangsysteem van STAS picture hanging systems!


2. Zelfklevende strips

Zelfklevende plakstrips zijn een goedkope en snelle oplossing voor het ophangen van een schilderij zonder te boren. Maar, let op! Het grote nadeel van plakstrips is het risico op wandschade wanneer je de plakstrip wilt verwijderen. De bekende tesa bevestiging is zodanig sterk dat stucwerk of behang snel kapot wordt getrokken. Het juist bevestigen van de plakstrips blijkt ook een hele uitdaging te zijn. Het juist bevestigen van de plakstrips komt zeer nauw waarbij een foutje snel gemaakt is. Daarnaast zijn de condities van een ruimte van invloed op de hechting van de plakstrip. Een te warme of vochtige omgeving heeft een nadelig effect op het plakmechanisme. Het zal dan ook niet de eerste en niet de laatste keer zijn dat een schilderijlijst opgehangen met plakstrips in stukken op de grond beland!


STAS magnetische schilderijhaak

3. Magnetische systemen

Een schilderij of fotolijst ophangen aan een stalen wand of stalen kast zonder deze te beschadigen? Denk eens aan een magnetisch systeem! De STAS magnetische schilderijhaak hang je eenvoudig aan een stalen wand, kast of strip waarna je je decoratie aan het haakje kunt hangen. Hang op deze manier eenvoudig een fotolijst of schilderij op zonder te boren!4. Zelfklevende spijkers/haakjes

Zelfklevende spijkers of haakjes zijn een handig alternatief voor de traditionele schroef of spijker in de muur. Ze zijn geschikt voor verschillende ondergronden zoals behang en pleisterwerk. Ook heb je haakjes die speciaal gemaakt zijn voor tegels. Zelfklevende haakjes/spijkers zijn met name handig voor het ophangen van lichte items. Ook bij deze oplossing is het grootste nadeel dat er een grote kans is op wandschade wanneer je de plakstrip wilt verwijderen. Hierdoor zijn deze haakjes niet flexibel te gebruiken. Daarnaast zijn ook bij dit soort haakjes de condities van een ruimte van invloed op de hechting van de plakstrip waardoor het haakje los kan laten in een warme of vochtige omgeving.STAS fotolijst plank

5. Fotolijst plank

Een plank voor fotolijstjes is een veelzijdige oplossing voor het ophangen van een schilderij zonder te boren. Plaats je fotolijstjes, schilderijen en andere interieur decoratie eenvoudig op de fotolijst plank en voeg in een handomdraai kleine aanpassingen toe aan je lay-out voor een mooi geheel. Naast schilderij ophangsystemen hebben wij ook een moderne fotolijst plank in ons assortiment!6. Posters ophangen met washi tape

Washi tape is een speelse en kleurrijke manier om posters op te hangen zonder te boren. Washi tape (ook wel masking-tape genoemd) is een soort plakband maar dan in een gezellige kleur. Het is gemaakt van een soort papier wat je makkelijk scheurt en waar je zelfs op kunt schrijven. Je kunt de tape gebruiken om je posters mee op te hangen of gebruik de tape om een mooie lijst om je poster te maken op de muur. Washi tape heb je in ontzettend veel kleuren en designs waardoor er altijd wel iets tussen zit wat past in jouw interieur. Het nadeel van washi tape is dat de tape alleen geschikt is voor hele lichte materialen zoals een poster, kaart of ander licht materiaal.


Beste manier schilderij ophangen zonder boren

Ophangsystemen van STAS

Er bestaan veel verschillende soorten ophangsystemen voor het ophangen van schilderijen zonder te hoeven boren. Zo heb je hele smalle ophangsystemen, plafondaansluitende ophangsystemen, hele sterke ophangsystemen en schilderijrails met schilderijverlichting.

Een compleet overzicht van alle STAS schilderij ophangsystemen vind je hier.


Fotolijstjes ophangen zonder boren: hoe werkt het?

Je kunt het ophangkoord op iedere gewenste plaats in het railsysteem haken. Vervolgens bevestig je de ophanghaak (STAS zipper of STAS smartspring) aan het perlon koord (of staaldraad) en schuif je de haak naar de gewenste hoogte. Uiteraard kun je de hoogte altijd weer wijzigen. Met de ophangsystemen van STAS kun je jouw wanddecoraties zeer gemakkelijk naar links of rechts, omhoog en omlaag verplaatsen, zonder dat je een gat in de muur hoeft te boren!Zonder boren schilderij ophangsysteem

Een schilderij bevestigen zonder boren? Dit doe je makkelijk met een STAS schilderij ophangsysteem! De schilderij ophangsystemen zijn gemakkelijk toe te passen bij je thuis in de woonkamer, slaapkamer of keuken. Maar ook voor bedrijven en instellingen is dit een investering, waar de gehele gebruiksduur van het gebouw profijt van kan worden gemaakt. Lees meer over de diverse ophangsystemen of neem een kijkje bij de diverse producten op onze website. Er zit zeker een ophangsysteem bij dat aan jouw situatie en wensen voldoet! De voordelen van een STAS schilderij ophangsysteem

Een aantal grote voordelen wanneer je een STAS schilderij ophangsysteem gebruikt:

  • Eenvoudig, snel en flexibel fotolijstjes, schilderijen en andere decoraties ophangen, verwisselen of verplaatsen
  • Koorden met STAS cobra (staal of perlon) kunnen op iedere gewenste plaats in de ophangrail worden gehaakt
  • De hoogte van de ophanghaak (STAS zipper / STAS smartspring) is ook zeer eenvoudig te verstellen
  • Diverse ophangsystemen voor elk type wand of plafond
  • Eenvoudig in te korten of te verlengen
  • Kan een gewicht van 20 tot 100 kg per meter dragen
  • Schilderijrails zijn gepoedercoat, waardoor beschermd tegen verkleuring
  • Schilderijrail is overschilderbaar

Schilderij ophangen zonder spijker?

Schilderij ophangen zonder spijker? Gebruik een railsysteem van STAS!