STAS picture hanging systems viert 25-jarig bestaan

Voor de marktleider op het gebied van (schilderij) ophangsystemen is het een bijzonder jaar. STAS picture hanging systems viert in 2020 haar 25-jarig bestaan! STAS werd op 1 april 1995 opgericht door broers Rien en André Stas en is inmiddels in meer dan 50 landen actief met TüV gekeurde - en gepatenteerde producten.


Ontwikkeling van ophangsystemen en -accessoires

Sinds de start hebben de ophangsystemen vele ontwikkelingen doorgemaakt en is er inmiddels een assortiment met ruim 20 verschillende ophangrails ontstaan, aangevuld met vele verschillende haken en koorden. Talloze accessoires voor het inrichten van onder andere kantoren, woonruimte en klaslokalen zijn toegevoegd aan het brede assortiment van het merk STAS. Dankzij deze innovaties genieten mensen over de hele wereld van zoveel mogelijk vrijheid in de manier waarop zij hun wanden inrichten en gebruiken.

Dit is echter niet genoeg voor STAS, het bedrijf is zeker niet van plan hier te stoppen. Oprichter André Stas is er nog altijd gepassioneerd over: “We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze producten te verbeteren en aan te vullen. Ook de komende jaren zetten wij in op duurzame groei en innovatie."


Het ontstaan van het merk STAS

Als zelfstandig klusjesman krijgt Rien Stas begin jaren negentig de vraag om kunst op te hangen. Hij verdiept zich in de bestaande schilderij ophangsystemen en komt al snel tot de conclusie dat hij het zelf beter kan. In 1995 richt Rien, samen met zijn broer André, STAS picture hanging systems op. Rien richt zich op de ontwikkeling van producten, André pakt de algemene leiding van het bedrijf op.


 

Een vliegende start en onderscheidend op de markt

Het assortiment groeit snel en de innovaties op het gebied van schilderij ophangsystemen vervullen duidelijk een behoefte in de markt want STAS is vanaf de start een doorslaand succes. De producten uit eigen koker slepen prijzen in de wacht en het bedrijf groeit uit tot een internationaal opererende fabrikant en leverancier van ophangsystemen. Rien Stas vertelt hierover: “Voor mij waren kwaliteit, design en modelbeschermingen altijd speerpunten in de ontwikkeling. Bovendien moesten de producten bijna altijd te patenteren zijn. Dat heeft mede bijgedragen aan het onderscheidend vermogen van ons bedrijf en de vorming van het merk STAS.”

In de afgelopen decennia heeft STAS picture hanging systems zijn status als merk en 's werelds meest innovatieve fabrikant van hoogwaardige ophangsystemen keer op keer bevestigd. De leidende positie van STAS wordt onderstreept door het feit dat het levert aan de meest prestigieuze musea, galerieën, universiteiten en overheidsinstanties over de hele wereld.


Partnerschap

André Stas wijst er graag op dat het succes van STAS niet alleen te danken is aan het product zelf. “Vanaf het begin was het ons duidelijk dat het leveren van een kwalitatief hoogwaardig product één ding is, maar er zijn andere belangrijke factoren. We geven om goede service en een nette installatie van de ophangsystemen. Dit betekent dat onze werknemers en partners van vitaal belang zijn voor onze missie.”

Op zaterdag 18 april viert STAS haar 25-jarig bestaan in thuisstad Eindhoven, in het bijzijn van medewerkers, familie, verkooppartners uit binnen- en buitenland en andere relaties.


Vier mee: Acties en kortingen

Omdat het feest is, geven we graag eens iets weg aan onze klanten! Er zijn meerdere mogelijkheden waarop je korting kunt krijgen op onze producten of een mooie prijs kunt winnen. Wanneer je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, via het invulveld onderaan iedere pagina op deze website, ontvang je een e-mail met een bevestiging. Na akkoord krijg je tevens per e-mail automatisch een kortingscode toegestuurd die je kunt gebruiken bij jouw bestelling voor 5% korting op het gehele assortiment! Wij zullen je niet overstelpen met mails, maar áls je een mail ontvangt, zetten wij daar altijd goede tips en/of een mooie korting in!

Overige acties:

  • Bestel je in onze webshop? Dan krijg je altijd iets bij je bestelling: Hoe hoger het bedrag, hoe leuker het presentje!
  • Claim een gratis magnet set: We willen graag weten hoe je de muren hebt aangekleed met behulp van de STAS ophangsystemen! Plaats een foto van je STAS producten in gebruik op onze Facebook pagina, en ontvang een gratis STAS magnet set.
  • Win 100€ STAS shoptegoed: Wij posten de mooiste foto's bij elkaar op onze Facebook pagina, waarop gestemd kan worden. De foto met de meeste likes en reacties wint 100 EURO shoptegoed, te besteden in de STAS webshop!
  • Ontvang een GRATIS STAS magnet set door een review te plaatsen: iedereen die een recensie achterlaat op onze website, Google of Facebook, belonen wij met een gratis STAS magnet set.

STAS 25 jaar de tijdlijn