Top 5 creatieve thuis activiteiten met kinderen

Top 5 creatieve thuis activiteiten met kinderen

 

Het is een vreemde tijd. Kinderen blijven thuis van school en zelf zit je misschien ook wel noodgedwongen thuis. Hopelijk allemaal in goede gezondheid! Om onze STAS community een hart onder de riem te steken hebben we een "Top 5 creatieve thuis activiteiten met kinderen" gemaakt om deze dagen een beetje creatief door te komen. We're in this together!


1. Vinger verven


Vinger verven is een leuke activiteit voor de allerkleinste, maar stiekem ook net zo leuk voor wat oudere kinderen. Vinger verven is goed voor de fijne motoriek en stimuleert de creativiteit bij kinderen. Lekker kliederen dus met handen en voeten, óf maak gebruik van verschillende voorwerpen zoals kurken, ballonnen of bubbeltjesplastic voor mooie vormen en patronen.

Met een klein beetje creativiteit kom je al een heel eind! Om je een beetje op weg te helpen vind je op deze Pinterest-pagina de leukste ideeën en sjablonen om te vinger verven met jouw kids. Hang alle kunstwerken vervolgens makkelijk en zonder gedoe op met de STAS magnet set!Bestel STAS magnet set hier >>>

 

2. 3D kaarten


Mijn persoonlijke favoriet: het maken van 3D kaarten.
Ten eerste ontzettend leuk om te doen. Ten tweede: Hoe leuk is het om een kaartje te sturen naar opa's, oma's, de buurvrouw, mensen die ziek thuis zitten, de zorgmedewerkers, de juffen & meesters en de jarige kindjes in de klas die hun verjaardag niet kunnen vieren. Gewoon om even te laten weten dat je aan ze denkt. Om te vragen of je iets voor ze kunt betekenen. Of om ze een hart onder de riem te steken.

Een kleine moeite met een groot gebaar, vooral in deze tijd! Kijk voor meer 3D kaart-inspiratie op onze Pinterest-pagina.


STAS magnet set

Zelf kaartjes ophangen? Hang ze dan makkelijk op met de STAS magnet set!Bestel STAS magnet set hier >>>

3. Knutselen


Er zijn zo ontzettend veel creatieve ideeën om te knutselen.
Verzamel:

  • wc-rolletjes
  • ijsstokjes
  • papieren bordjes
  • oude cd's
  • knopen
  • garen...

Je zult zien dat je hier al heel veel kanten mee op kunt. Wat denk je van een mooie DIY dromenvanger? Neem een kijkje tussen de leukste knutselideeën op onze Pinterest-pagina.


Hoe leuk is het om de knutselwerkjes vervolgens een plekje in huis te geven? Hang ze gemakkelijk en flexibel op aan een van de vele STAS ophangsystemen. Lekker wisselen met de werkjes aan de muur de komende tijd!


Bestel STAS ophangsystemen incl. haken en koorden hier >>
STAS papergrip

4. Kleurplaten


Kleurplaten zijn voor jong en oud! Neem een kijkje tussen alle gratis uit te printen kleurplaten op onze Pinterest-pagina. Wie kan er het mooiste binnen de lijntjes kleuren?

Hang alle ingekleurde kleurplaten vervolgens op met bijvoorbeeld de STAS papergrip.


Bestel STAS papergrip hier >>> 

5. Paas-decoratie


Je zou het bijna vergeten in deze gekke tijden maar het is zo Pasen! Nu de kinderen thuis zijn is er genoeg tijd om eens aan de slag te gaan met gezellige Paas-decoratie. Maak een Paas-krans, beschilder eieren of maak een gezellige Paas-slinger. Op zoek naar meer Paas-inspo? Bekijk dan onze speciale Paas-Pinterest-Pagina.


Hang de Paas-decoratie makkelijk op met STAS railsystemen en bijvoorbeeld STAS picture hits!


STAS picture hits


Bestel STAS picture hits hier >>>
Wat ga jij maken met de kids? Laat het ons weten in de reacties, deel het op onze Facebook-pagina & stay safe people!Terug naar blog