Schilderij verlichten met schilderijspotjes

Schilderij verlichten met schilderijspotjes

STAS multirail

Soms heb je gewoon een hele mooie foto of schilderij die je extra wilt laten opvallen in je interieur. Dat kun je doen door deze in een mooie of opvallende lijst te hangen, of door de foto of het schilderij op een hele prominente plek in je interieur te plaatsen. Een andere mogelijkheid is het gebruik van licht. Met de STAS multirail kun je jouw foto of schilderij letterlijk in de spotlights zetten. De STAS multirail is een schilderijrails met geïntegreerde 12v spanningsdraden (laagspanning). Door deze geïntegreerde spanningsdraden kan er op iedere plek in de rail een verlichtingsarmatuur geklikt worden om zo op een stijlvolle manier je wanddecoratie uit te lichten. Het kiezen van een STAS multirail systeem gaat in 5 stappen.

 

STAS multirail

 

STAP 1: Multirail kiezen

 

STAS biedt 3 verschillende railtypes voor wanden:

 • De STAS multirail is het klassieke model met de gepatenteerde 12V verlichtingsrail. De STAS multirail is te verkrijgen in het wit of alu en in de lengtes 200 of 300 centimeter.
 • De STAS multirail max sluit naadloos aan tegen het plafond dankzij een extra flens. De STAS multirail is te verkrijgen in het wit of alu en in de lengtes 200 of 300 centimeter.
 • De STAS multirail crown verdwijnt netjes achter een sierlijst of ornamentlijst en is daardoor mooi weggewerkt. De STAS multirail crown is verkrijgbaar in het wit en in de lengtes 200 of 300 centimeter.

 

Naast railtypes voor wanden heeft STAS ook 2 verschillende multirails speciaal voor plafonds:

 • De STAS multirail flat is vrijwel onzichtbaar weg te werken in stucwerk of juist achter een platte sierlijst. De STAS multirail flat is beschikbaar in de kleur wit en in lengtes van 200 of 300 centimeter.
 • De STAS u-rail multi kan heel makkelijk op de houten kantlat van een systeemplafond worden gemonteerd. De STAS u-rail multi is beschikbaar in de kleuren wit, alu en zwart en in lengtes van 200 of 300 centimeter.

 

STAS multirails modellen

 

STAP 2: Armatuur kiezen

STAS armaturen zijn gemakkelijk in de STAS multirail te klikken. Ook passen alle STAS armaturen op alle STAS multirail systemen en hebben ze allemaal een flexibel gedeelte waarmee je kleine aanpassingen kunt verrichten in de richting van het licht. Een paar tips bij het kiezen van de juiste armatuur:

 

1. Houd er rekening mee dat hoe groter de afstand tussen het lampje en de muur is , des te groter het kunstwerk belicht kan worden. Voor een groot kunstwerk is het dus slim om voor een lange armatuur te kiezen.

2. Daarnaast adviseren wij om bij een muur van 270 cm of hoger om voor een armatuur van 70 cm te kiezen.

 

STAS heeft 5 verschillende armaturen:

 • De STAS e-smart armaturen zijn dimbaar en volledig naar wens in te stellen door middel van een gratis app op je telefoon of tablet.
 • De STAS classic armatuur is het klassieke model en is beschikbaar in de kleuren wit en chroom en in lengtes van 50 en 70 cm.
 • De STAS signo armatuur is een smaller en gebogen armatuur. De STAS signo armatuur is beschikbaar in de kleur chroom en in lengtes van 70 cm.
 • De STAS sirius armatuur is een smaller armatuur. De STAS sirius armatuur is beschikbaar in de kleur chroom en in lengtes van 40, 50 en 65 cm.
STAS armaturen

 

STAS multirail

 

STAP 3: Spot kiezen

 

Ga je voor slimme verlichting, ledverlichting of halogeen? De STAS Wi-Fi smart-led is onze slimme led spot en geheel naar wens in te stellen qua kleur en lichtintensiteit. Ledverlichting is energiezuinig, heeft een lange levensduur en brengt geen infraroodstraling voort. Halogeenverlichting heeft in tegenstelling tot ledverlichting een grotere lichtsterkte en een warmere lichtkleur. Een nadeel van halogeen is dat het een relatief grote warmte uitstraling heeft. Dit kan op de lange termijn de kleuren van je foto of schilderij beïnvloeden.

 

STAS biedt de volgende spots aan:

 • De STAS Wi-Fi smart-led is een slimme led spot en hierdoor volledig naar wens in te stellen met smartphone, tablet of afstandsbediening.
 • De STAS led spot 3,5W/27° heeft een smalle lichtbundel en is hierdoor geschikt voor kleine schilderijen.
 • De STAS led spot 3,5W/95° heeft een brede lichtbundel en is hierdoor geschikt voor het beschijnen van grote schilderijen.
 • De STAS halogeen 20W Kandolite mat is aan de reflectorzijde voorzien van een dubbele coating zodat er geen spreidingslicht op het plafond getoond wordt.

 

STAS spots led
STAS spots halogeen

 

STAP 4: Adapter kiezen

 

De keuze voor een adapter hangt af van 3 factoren:

1. Het type spotje dat je gaat gebruiken (led of halogeen)

2. Het aantal spotjes dat je wilt installeren

3. Het aantal meters rail dat je wilt ophangen

 

STAS biedt 3 verschillende adapters aan:

 

Let op! Als je meer dan de hierboven aangegeven meters of lampjes wilt gebruiken dan is het nodig om meerdere adapters te gebruiken. Creëer daarnaast ook nooit onafhankelijke circuits! Adapters mogen nooit direct of indirect met elkaar verbonden worden. Je kunt alleen rails verbinden die samen één adapter delen.

 

STAP 5: Haken en koorden kiezen

 

De allerlaatste stap (en eigenlijk ook wel de leukste stap ) is het ophangen van je wanddecoratie. Hiervoor heb je haken en koorden nodig! Let bij je keuze voor haken en koorden op 2 dingen:

1. Het gewicht dat je wilt ophangen

2. De look die je het meeste aanspreekt

 

Je kunt kiezen uit de vier onderstaande combinaties haken en koorden:

 

STAS haken en koorden      STAS multirail met schilderij

 

Veel plezier met het samenstellen van jouw STAS multirail systeem! Wat voor wanddecoratie zou jij graag belichten? Laat het ons weten in de reacties!

 

 

Terug naar blog